A gombatermesztés tényezői!

Alacsony termésátlag okai lehetnek:

• Túlmelegedés átszövés illetve első hullám alatt, oka: rossz elhelyezés, kicsi szellőzési kapacitás. Ha lehet, mérjük a zsákot belsejének hőmérsékletét maghőmérővel, ez soha ne legyen több 30°C-nál. Ha erre nincs mód, ne engedjük a helyiség hőmérsékletét 22°C fölé.

• Baktériumos foltosodás: locsolás vagy tartósan túl magas páratartalom.

• Torz, abnormális gombák okai: általában nem megfelelő klíma, hiányos vagy túlzott szellőztetés. Az átszövető környékén nem lehet 2 hetesnél idősebb telepítés, de más M.g. szerves anyag sem (l: zöldségfélék)

• Kerüljük a nagy hőmérséklet és páratartalom ingadozását. Különösen 10°C alatti hőmérsékletet.

• Megfelelő klíma: befúvás fent sok helyen fólia tömlővel. Kiszívás lent, minnél több helyütt-hatása: kiegyensúlyozott klíma az egész helyiségben.

Adminisztráció: Célszerű mindig pontosan mérni és adminisztrálni, így sok hibára és azok okára fényt deríthetünk, gazdaságossági számításokat végezhetünk.

A fent említett feltételek nélkül is szép termést érhetünk el a szellős nem sötét helyen 5-28°C-ig helyezzünk el zsákokat. Emellett naponta 1x, 2x benedvesítsük a padozatot és figyelünk a tisztaságára, valamint, hogy ne zsúfoljuk túl a helyiséget.

  Tanulja meg a szakma alapjait nálunk néhány óra alatt!

Hogy miben segítünk?
  • Szakmai tapasztalatok átadásával
  • Termesztési tanácsadással
  • Piaci pozíció szerzésben
  • Folyamatos kapcsolattartással


Kovács Gábor


   30 755 3508

Termesszen Ön is laskagombát!